друкувати


КРУ не зняло звинувачень з Єханурова

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-20 10:40:25
Всі 15 епізодів щодо ефективності використовування земель Міноборони за результатами перевірки "як були незаконними, так і залишилися", заявив голова Головного контрольно-ревізійного управління (КРУ) Микола Сивульський, коментуючи інформацію про те, що Юрій Єхануров "відбив 10 з 15 атак КРУ".

За його словами, процес правової перевірки відповідних документів Головного контрольно-ревізійного управління вже почався. Матеріали перевірки направлені в Генеральну прокуратуру України.

"Вони (деякі ЗМІ) сказали, що Єхануров відбив 10 з 15 атак. Так, дійсно, по 10 пунктам ми прийняли пояснення Єханурова. Але це не означає, що вони раптом стали законними. Незаконність його дій встановлена комісією, куди входили більше 10 представників різних відомств. Міністр оборони не мав права, навіть якщо керувався благими якимись намірами, ухвалювати рішення про відчуження земель. Тобто порушення 100%. Ніякі пояснення не відміняють факту порушення", - сказав глава КРУ.

За словами Миколи Сивульського, допущені Міністерством оборони порушення вже встановлені.

"Тепер треба встановити, чи є в його (Юрія Єханурова) діях склад злочину чи ні. Тобто, ніж він керувався: чи мав він намір нанести збитки державі в особливо великих розмірах, або він це зробив через халатність, незнання і так далі. Всі 15 епізодів як були незаконними, так і залишилися. Вже почався процес правової оцінки. Прокуратура тепер дасть кваліфікацію його дій з урахуванням цих пояснень, які ми прийняли, причому я не упевнений, що їх так само приймуть прокурори", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи реалізував Юрій Єхануров свій намір зустрітися з керівником КРУ в суді, Сивульський сказав: "Так ну, що йому подавати, якщо очевидне порушення закону? Щоб в черговий раз суд виніс ухвалу, що він не має рації?"

Нагадаємо, 19 червня з'явилося повідомлення, що з 15 зауважень, висунутих КРУ на адресу Міністерства оборони щодо неефективного використовування земель оборони, по 10 КРУ частково або повністю згодилося з поясненням військового відомства.

Нагадаємо, після скандалу з ревізією КРУ парламент звільнив Юрія Єханурова з посади міністра оборони. За проголосували 363 депутати. Не дивлячись на це, президент вважає рішення про відставку Юрія Єханурова з посади міністра оборони України зведенням особових рахунків, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі