друкувати


Зеленому туризму на Тлумаччині бути!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-19 04:32:02
Показати, що Покутський край нічим не гірший для відпочинку та прийому туристів за Гуцульщину й Бойківщину вирішили доказати у селі Одаї Тлумацького району під час семінару "Робота закладів культури по розвитку сільського зеленого туризму".

У заході взяли участь спеціалісти обласного головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій. Під час зібрання було розглянуто питання про соціально-економічний стан сіл Бузин та Одаїв, про перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Тлумацькому районі, про законодавчо-нормативну базу розвитку цього виду туризму, вимоги до облаштування садиб. Районним відділом культури і туризму Тлумацької райдержадміністрації було презентовано туристичний путівник "Тлумаччина - перлина Покуття".

Представники районної влади переконані, що аби тільки трішки інвестицій, то можна було би облаштувати тут прийом відпочивальників не гірше, аніж у Карпатах. Адже на територій Тлумаччини знаходиться одне із чудес України - Дністровський каньйон. Тут чудові краєвиди, повноводий Дністер, цілющі джерела, карстові печери, великі можливості розвитку дельта і парапланерного спорту та гостинні привітні люди.

Проте із відкриттям зелених садиб тут не поспішають. Наразі за минулий і цей рік відкрито тільки чотири. Але зараз започаткувати туристичний бізнес, стверджують чиновники від туризму з області, стало значно легше, і це тлумаччани повинні взяти до уваги. Численні брошури, порадники, путівники, усе це є для тих, хто бажає у себе вдома, не виїжджаючи в заморські краї, заробляти гроші та поширювати славу Прикарпаття в Україні та поза її межами.

За словами Івана Ціника, заступника голови Тлумацької РДА, цей семінар став початковим етапом розвитку в районі сільського зеленого туризму, який має тут свої перспективи, оскільки район володіє туристичними ресурсами - багатим природним ландшафтом, має сприятливі умови для дельтапланеризму, багаті народні традиції, звичаї та обряди.

На завершення семінару його учасники пройшли туристичним маршрутом "До перлин придністровських сіл Одаїв та Бузин" та ознайомилися з пам'яткою культурної спадщини 1787 р. - церквою Воздвиження Чесного Хреста, печерами Думчиної долини, побачили польоти на дельтапланах, мальовничі острови на Дністрі.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі