друкувати


Скиньтеся на богородчанські школи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-19 11:31:35
"Деградація сільських шкіл є небезпечною. Немає школи – немає села", – переконана голова Богородчанської РДА Лілія Концур. Зараз в районі йде будівництво Кривецької та добудова Солотвинської і Бабчинської шкіл. Розроблений проект першої черги освітнього закладу в селі Раковець.

Чи зможуть хоча б до однієї з них першого вересня піти діти? Минулого року, напередодні першого вересня батьки у Кривці проводили мітинги. Люди були незадоволені, що їхні діти навчаються в неналежних умовах, які аж ніяк не відповідають ХХІ століттю, - зазначає пані Концур. - Я з ними погоджуюся, у цьому селі ми почали будівництво але самі нічого не можемо зробити. У минулому році отримали з бюджетних та позабюджетних коштів для спорудження Кривецької школи близько мільйона гривень. Але на ці кошти звели тільки перший поверх і навіть повністю не перекрили дах. У 2009 знову заклали гроші і в своєму бюджеті, й попросили у держави. Наразі вже освоєно 107 тисяч гривень", повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Добудовується й друга черга Солотвинської школи, тобто спортзал, їдальня та актовий зал. Роботи проводить відділ капітального будівництва ОДА. Але за відсутності коштів, будівництво припинено. Також на завершальній стадії Бабчинська школа. Тут виділено більше двох мільйонів гривень. У цьому році, сподівається очільниця Богородчанщини, у Бабчому навчальний заклад таки відкриють. Є проект будівництва школи в селі Раковець. Були б кошти, то можна хоча б зараз будувати.

Обговорити на форумі