друкувати


Бандуристе, орле надвірнянський

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-18 11:28:42
Вчора в обласній філармонії відбувся концерт-вшанування співака та бандуриста Володимира Луціва.

Виходець з Надвірної, в час війни він був вивезений до Німеччини, а відтак емігрував до Лондона. Здобув багато нагород на міжнародних конкурсах як вокаліст, зокрема у 1961 переміг на "Євробаченні". Був координатором багатьох духовних музичних акцій: з нагоди 400-річчя єднання Київської митрополії з Апостольським престолом у Римі; до тисячоліття хрещення Русі, до 100-ліття Йосифа Сліпого та з нагоди повернення Блаженнішого Кардинала Любачівського до Львова, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

У 2002 р. заснував у Надвірній благодійний культурно-мистецький фонд, що опікується талановитою молоддю. Президент України нагородив його орденом "За заслуги" ІІ ступеня. До речі, 25 червня виповнюється 80 років від дня народження Володимира Луціва.

У концерті-вшануванні взяли участь духовні хори "Кредо" та "Кантемус", муніципальна капела бандуристів під керівництвом заслуженого працівника культури Марти Шевченко, струнний квартет "До світла", солісти- лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів. Також відбулася презентація аудіодисків Володимира Луціва.

Обговорити на форумі