друкувати


Клофелінова справа – "маленькі ґудзички" для дитини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-18 11:05:10
Днями в приймальне відділення Косівської дитячої районної лікарні вбіг переляканий чоловік із 2-річною дитиною на руках. Маля важко дихало, а батькове обличчя було блідіше за крейду. Хлопчика одразу ж забрали до реанімації, а чоловік, трохи оговтавшись, розповів медикам що сталося.

…Для молодої сім’ї зі Старих Кутів той день нічим не відрізнявся від інших: з самого ранку – клопоти по господарству, сніданок… У погожі дні роботи на городах та присадибних ділянках чимало, тож молоді господарі практично увесь час – на вулиці. А за дитиною гляділа бабуся. Вона залишила хлопчика самого у кімнаті лише на хвилинку. Проте і її жвавому малюку цілком вистачило для того, щоб схопити та проковтнути дві пігулки клофеліну, котрі бабуся необачно залишила на столі, повідомляє прес-служба ГУ МНС в області.

Дитину ймовірно зацікавили "маленькі ґудзички": чому б не спробувати їх на смак? Тож, коли жінка повернулася до кімнати, то помітила пачечку пігулок, міцно затиснену у маленькому кулачку та сліди від них на ротику у малого. Вже за мить автошляхом зі Старих Кутів до Косова на мчала автівка: батьки везли свого малюка до лікарні.

У реанімації дитині зробили промивання шлунку. Наразі життю хлопчика вже нічого не загрожує, хоча за його станом все ще спостерігають косівські педіатри. А для родичів хлопчика цей випадок, безумовно, став уроком на все життя: варто лише на мить послабити пильність – небезпечні наслідки не забаряться.

Обговорити на форумі