друкувати


Івано-Франківська міськрада: Блащука таки пішли

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-18 10:33:34
Директора КП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Арсена Блащука звільнили з посади. Відповідне розпорядження мер міста Віктор Анушкевичус підписав ще у вівторок. Хоча питання про звільнення уже ініціювалося на сесіях міськради, де заслуховувався звіт Арсена Блащука про діяльність комунального теплоенергетичного підприємства. Але тоді депутати так і не змогли вирішити: звільняти директора комунального підприємства чи ні. Тоді представники фракції БЮТ сказали, що рішення щодо керівника "Івано-Франківськтеплокомуненерго" залишається за міським головою. Віктор Анушкевичус, у свою чергу, зазначив, що це питання буде вирішене найближчим часом. Отож мер із рішучими діями не забарився.

Голова міста, коментуючи своє рішення сказав, що так і не отримав від пана Блащука відповіді на конкретно поставлені запитання щодо діяльності підприємства. Також тепловик не запропонував заходів щодо покращення роботи теплокомуненерго. Отож і сам написав заяву на звільнення. Хоча, відзначив Віктор Андрюсович, він не применшує ролі Блащука в розвитку теплової сфери міста, зокрема, коли йдеться про введення в дію когенераційних установок.

До липня Арсен Блащук перебуватиме у відпустці, а потім передасть справи наступнику. Проте тепер уже майже колишній керівник теплокомуненерго сказав, що після відпустки розповість журналістам на прес-конференції про особливості свого звільнення. Наразі на його посаду є три претенденти. За словами міського голови, він, користуючись своїм правом призначати керівника цієї комунальної установи, хоче бачити на цій посаді людину, яка добре розуміється на теплоенергетиці, має зв’язки у НАК "Нафтобаз України", є порядною та акуратною, сумлінно виконуватиме свої обов’язки. Допоки виконуючим обов’язки директора ДКП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" призначено заступника директора комунального підприємства Богдана Мимохода.

Також Віктор Андрюсович зазначив, що звільнення Блащука ніяк не вплине на надання європейським багнком реконструкції та розвитку кредитів КП "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі