друкувати


В Коломиї пройде міжнародний турнір з боксу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-17 04:18:31
Протягом двох днів 19 та 20 червня Коломия стане столицею боксу в Україні, до неї буде привернуто увагу багатьох країн світу. В нас буде проходити міжнародний турнір з боксу імені Петра Федоровича. Організаторами виступають Федерація боксу в м.Коломия та Коломийська міська влада.

Змагання проводяться вже вп’яте, а статус міжнародного турнір отримав 4 роки тому. Та цього року рівень проведення дійства піднявся неймовірно високо як для всієї попередньої історії Коломиї. Ще 14 червня до міста з’їхалися гості з Німеччини, Австралії, Ірландії, Росії, Молдови. Близько 100 учасників перевірять свої сили на рингу. Проживають та тренуються гості на базі СК "Локомотив". Володимир Колесник, начальник відділу у справах молоді та спорту, обіцяє також що спортсмени зможуть познайомитися не лише з українськими суперниками, але й пізнати нашу культуру. Зокрема, планують відвідати Музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського та Музей писанки. Гостям покажуть прекрасну природу Прикарпаття, влаштувавши екскурсію по мальовничих куточках Шешорів та Яремче.

Вже в четвер буде проведено жеребкування та перші прохідні бої. В п’ятницю після обіду в приміщенні СК "Локомотив" пройдуть цікаві поєдинки за участі спортсменів у різних вікових та вагових категоріях. Вхід вільний і організатори щиро запрошують прийти та підтримати наших боксерів. Українська команда налічує 12 учасників, а з них 6 є вихованцями коломийської школи боксу. Капітаном команди є Ярослав Данилишин. Турнір включає в себе і жіночу програму. А коломийські дівчата найкрасивіші та найсильніші! Яна Зав’ялова, Анна Рогович – чемпіонки України з боксу та переможниці турнірів не лише українських, але й закордонних. Ці показники говорять про багато, про високий рівень підготовки наших спортсменів.

В суботу о 19 годині пройде парад та урочисте відкриття заключного головного бою на площі Відродження. Перед міською ратушею буде споруджено ринг, де за звання найкращого боротимуться двоє боксерів. Це все можливо завдяки матеріальній підтримці проекту міською владою та меценатами.

Таких турнірів в Україні проводиться всього кілька. Один з них проводиться на Кубок Чорного моря в Севастополі. Ще Маріуполь може похизуватися змаганнями Макара Мазая. Для Західної України турнір в Коломиї є великим святом боксу, оскільки тут він є унікальним.

Заслужений тренер України, Іван Данилишин вважає, що найбільшу конкуренцію нашій команді складуть ірландці. Вони вже втретє приїжджають до нас. Цікаво було дізнатися думку колег з-за кордону про змагання та про Коломию в цілому. Журналісту Коломия ВЕБ Порталу вдалося під час тренування російської команди поспілкуватися із заслуженим тренером Росії, майстром спорту СРСР, Олександром Білобровим. – Я на Івано-Франківщині закінчив технікум фізичної культури та саме тут отримав звання майстра спорту. І мої друзі, Іван Данилишин та Анатолій Мушій, запрошують мене на цей турнір і я завжди із задоволенням сюди приїжджаю. Цього разу привіз команду з 5 учасників. Мені дуже подобається Коломия і я завжди всім приводжу її в приклад. Ми в Росії не маємо можливості організовувати та проводити такі турніри. Нам тут дуже подобається, я багато з ким товаришую в Коломиї, йде обмін досвідом, що є дуже важливо для всіх боксерів.

Іван Данилишин покладає великі сподівання на наших спортсменів, зокрема на Тараса Криштафовича, учня СШ №5. Він відчуває себе впевнено та старається всіляко допомогти учасникам з інших країн. Останні місяці перед турніром Тарас та всі коломияни тренувалися дуже наполегливо, бажаючи показати гідні результати. Хлопець каже, що бокс йому дуже допомагає в житті і зовсім не заважає навчанню. Заняття спортом організовують дитину та допомагають ставати впевненим своїх силах та сміливо дивитися у майбутнє.

Турнір присвячено світлій пам’яті Петра Федоровича, який став засновником СК "Локомотив". Він був заслуженим працівником фізичної культури та спорту України. За словами Володимира Колесника, Петро Федорович – Людина з великої літери. Його знає в Коломиї кожен свідомий громадянин, а також без сумніву всі спортсмени, для яких він був, наче батько.

"Проти наркоманії" - таким є гасло міжнародних змагань. За словами Володимира Колесника, це є лихо теперішнього століття та нашої нації, адже вживаючи наркотики, алкоголь та цигарки, рухаємося до самознищення. Заняття боксом вимагають бути здоровим фізично та морально, а люди, які нехтують здоровим способом життя, не можуть тверезо мислити та творити добро.



Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі