друкувати


Кабмін віддасть 160 млн грн на ліквідацію наслідків повені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-17 01:12:02
Уряд доручив Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки з резервного фонду державного бюджету, а областям до 1 серпня звітувати. Кабінет міністрів виділив 159,683 млн гривень для проведення розрахунків за виконані роботи із ліквідації наслідків повені в липні 2008 року.

Зокрема, уряд виділив 109,611 млн гривень Івано-Франківській обласній державній адміністрації, Тернопільській - 1,978 млн гривень, Чернівецькій - 48,094 млн гривень.

Крім того, Кабмін виділив 5,088 млн гривень Вінницькій області для проведення часткової компенсації втрат сільськогосподарських підприємств, які зазнали їх в результаті повені.

Уряд доручив Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки з резервного фонду державного бюджету, а областям до 1 серпня звітувати перед Мінфіном, Міністерством економіки, Міністерством політики, Міністерством регіонального розвитку та будівництва і Державним казначейством за використання коштів.

Як повідомлялося, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Закарпатська, Чернівецька та Вінницька області постраждали від повені 23-28 липня 2008 року.

Ці області було оголошено зонами надзвичайної екологічної ситуації.

Як повідомлялося раніше, міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра заявив, що на ліквідацію наслідків повені 2008 року було виділено великі кошти, але, "на жаль, з цих коштів 83% направлено на ліквідацію надзвичайної ситуації. І тільки 17% на попередження НС, які можуть виникнути в майбутньому. Безумовно, люди постраждали, треба їм компенсувати втрати. Але з іншого боку, обов'язок держави - працювати на запобігання трагедій", повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі