друкувати


СБУ проти ФСБ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-17 11:43:11
Після 13 грудня всі співробітники ФСБ Росії на Чорноморському флоті РФ повинні залишити територію України. За словами керівника СБУ, на ЧФ РФ зараз працює 19 офіцерів ФСБ, які займаються контррозвідувальною діяльністю.

Про це повідомив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Наливайченко сказав, що про цю вимогу російську сторону повідомили офіційними каналами.

Наливайченко також заявив, що всі функції, передбачені українським законодавством, в тому числі щодо безпеки російських моряків, покладені на підрозділи військової контррозвідки СБУ в Севастополі та Сімферополі.

Нагадаємо, 15 червня в інтерв'ю російській "Независимой газете" Наливайченко заявив, СБУ своїми силами забезпечуватиме безпеку базування Чорноморського флоту Росії на території України.

За його словами, СБУ та ФСБ є надійними партнерами, співпраця яких регулюється спеціальною міжвідомчою угодою.

Про необхідність виведення з Криму спецпідрозділів ФСБ Валентин Наливайченко заявляв ще на початку червня. Він зазначив, що одним з напрямків діяльності СБУ є протидія іноземним спецслужбам, які проявляють інтерес до українських оборонних об’єктів чи об’єктів Чорноморського флоту РФ.

"Тут СБУ має достатній арсенал засобів, щоб забезпечити належну безпеку. Тому ми абсолютно не згодні із перебуванням на об’єктах ЧФ РФ підрозділів ФСБ Росії. А відтак на двохсторонньому рівні за допомогою МЗС найближчим часом сподіваємося врегулювати це питання і просити підрозділи ФСБ покинути територію України", - повідомив Наливайченко, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі