друкувати


На Прикарпатті оцінювали роботу податківців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-16 01:17:06
ДПА в Івано-Франківській області надає опитуванню платників важливого значення. Адже моніторинг громадської думки сприяє покращенню організаційної роботи податкової служби та налагодженню позитивного діалогу між податковою службою Прикарпаття та платниками податків. Загалом в опитуванні, яке проводилося в ІІ кварталі п. р., взяв участь 1081 респондент.

Результати анкетування засвідчили, що взаємостосунки платників податків та податківців на Прикарпатті розвиваються в умовах партнерства та злагодженої співпраці. Адже на запитання: "Як Ви оцінюєте діяльність органів податкової служби щодо налагодження партнерських відносин з платниками податків ?", - 62,4 відс. відповіли: "добре" та 29 відс. "відмінно" і лише 8,5 відс. оцінили на "задовільно", повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області.

Що ж до рівня розгляду звернень громадян, то практично всі платники податків відповіли, що їхні запити розглядалися своєчасно та якісно (83 відс.). Решта 17 відс. респондентів відповіли, що не зверталися до податкової служби із запитами.

Цікавими були відповіді респондентів на запитання про чинники, які негативно впливають на авторитет податкової служби. 43 відс. вважають, що це нестабільність та недосконалість податкового законодавства, ще 11,5 відс. назвали часті зміни в законодавстві, 14,6 відс. - відсутність Податкового кодексу. Незначна кількість платників податків серед негативних чинників зазначили неоднозначне тлумачення законодавчих вимог (6 відс.) та значні штрафні санкції – 5,7 відс. Окрім зазначених негативів мають місце ще й такі, як розбіжність із законодавчими актами інших установ, важка і заплутана податкова звітність тощо. Проте жоден з респондентів не назвав серед цих чинників бюрократизм чи корупція. А це вкотре засвідчує, що платники податків Прикарпаття бачать в податківцях партнерів.

Загалом ДПА в Івано-Франківській області надає опитуванню платників важливого значення. Адже моніторинг громадської думки сприяє покращенню організаційної роботи податкової служби та налагодженню позитивного діалогу між податковою службою Прикарпаття та платниками податків.

Обговорити на форумі