друкувати


Пастух-злодюжка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-16 11:56:29
В одному з сіл Городенківського району Івано-Франківщини затримано 13-річного підлітка, який таємно викрадав гроші у своїх, так би мовити, роботодавців. Хлопчина випасав худобу, за що отримував від її господарів 100 гривень щомісячно. Вочевидь, що неповнолітньому пастухові такий заробіток видався недостатнім і він сповна скористався необачністю господарів.

Дізнавшись про місце, де сім’я залишає ключ від вхідних дверей оселі, хлопець за час відсутності господарів понишпорив у хаті і знайшов скарбницю. Потроху брав звідти гроші. До певного часу господиня не здогадувалася, що до сімейних заощаджень має доступ стороння особа. Коли ж таємне стало явним, адже при кількаразовому перерахунку суми щоразу не вистачало близько шести тисяч гривень та 60 євро, то селяни звернулися в міліцію.

Довго розшукувати крадія не довелося. Коли вкотре він скористався ключем, зайшов до хати і звично дістався місця схованки грошей, в кімнаті "раптово" з’явилися господарі. Затриманий зізнався, що витрачав поцуплені гроші на власні потреби і дозвілля: їздив до Івано-Франківська на дитячі атракціони, придбав собі до велосипеда нові колеса. Маючи в кишені достатньо, як для хлопця такого віку, грошей, дозволяв собі подорожувати на таксі.

Ця історія має стати повчальною як для батьків, котрі цікавляться життям власних дітей, так і громадян, які легковажно ставляться до збереження свого майна і статків. Адже батькам неповнолітнього злодюжки доведеться відшкодовувати немалі збитки. Натомість мешканцям сільських населених пунктів слід зрозуміти, що в жодному разі не можна залишати оселю незачиненою або ж тримати ключі в легкодоступних місцях. Тим паче, коли з хати є що виносити.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі