друкувати


До Єзуполя по… мамонта

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-16 11:45:30
З липня по серпень Колегія студентів і аспірантів Національного університету "Львівська політехніка" спільно із Національним студентським союзом під науковим керівництвом Інституту українознавства імені І.Крип’якевича НАН України проводитимуть археологічні розкопки стоянки неандертальців поблизу селища Єзупіль Тисьменицького району.

Це селище, за словами Богдана Поліщука, голови Колегії та профкому студентів і аспірантів Національного університету "Львівська політехніка", є унікальною пам’яткою кам’яного віку Східної Європи. При попередніх дослідженнях тут було виявлено кістки викопних тварин (мамонта, носорога, північного оленя тощо), на яких полювали первісні мисливці, що проживали на території сучасної України понад 100 тисяч років тому. Разом з кістками знайдено залишки вогнищ, крем’яні знаряддя праці та зброя, повідомляє прес-служба Національного університету "Львівська політехніка".

Під час експедиції студенти проживатимуть і харчуватимуться в польових умовах на березі річки Дністер, працюватимуть на чистому повітрі, спатимуть в наметах.

Обговорити на форумі