друкувати


Житомирщина: Чемпіонат України зі спортивного орієнтування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-15 06:16:40
На околицях міста Коростишів, що на Житомирщині, відбувся командний чемпіонат України зі спортивного орієнтування серед збірних команд областей. Спортсмени-орієнтувальники з Прикарпаття на цих стартах здобули 13 медалей. З них — чотири золоті, п’ять срібних і чотири бронзові.

Так, майстер спорту, член національної збірної команди України Ярослава Тригуб’як виборола срібну нагороду на довгій і бронзову на спринтерській дистанціях у групі жінок еліта. Молода майстер спорту Марія Поліщук, яка боролася за перемогу серед дівчат до 16 років, перемогла на спринтерській і середній та була другою на довгій дистанціях. А кандидат у майстри спорту Марія Бойко, яка виступала також у групі дівчат до 16 років, здобула бронзу на спринтерській дистанції.

Три нагороди здобув майстер спорту Микола Фодчук у групі чоловіків до 20 років. Він переміг на середній і довгій дистанціях і був третім у спринті. Кандидат у майстри спорту Валентина Пелехович також завоювала дві срібні нагороди на середній та довгій дистанціях у групі дівчат до 14 років.

Олександр Козачинський вперто боровся за перемогу на довгій дистанції і посів друге місце у групі Ч-21А. Не підвів команду і ветеран, майстер спорту України Михайло Гутак, який здобув бронзу на середній і зайняв почесне четверте місце на довгій дистанціях у групі чоловіків старших 40 років. Відрадно, що Ярослава Тригуб’як, Микола Фодчук і Марія Поліщук відібрані в різні збірні команди України для участі в міжнародних стартах, які пройдуть незабаром в Сербії, Італії та Угорщині.

Автор: Омелян КУЦУК, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України "Дзвони Підгір’я"
Обговорити на форумі