друкувати


На Коломийщині відбулося обласне свято "Прикарпатські візерунки"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-15 04:54:21
14 червня в с.Ворона Коломийського району відбулося обласне свято народної хореографії "Прикарпатські візерунки".

Захід був присвячений вшануванню пам’яті народного артиста України Володимира Петрика (хореограф, постановник танців Державного академічного гуцульського ансамблю пісні і танцю обласної філармонії).

Розпочалися урочистості святковою ходою, покладанням квітів та вінків до могили народного артиста Володимира Петрика.

У заході взяли участь представники управління культури облдержадміністрації, відділу туризму і культури Коломийської райдержадміністрації, сільський голова с.Ворона Л.Козак та ін.

У вітальних виступах було сказано про те, що всі роки життя і творчості Володимира Петрика були нерозривно пов’язані з колискою його народного таланту - з Гуцульським ансамблем пісні і танцю. Саме в ньому промайнула його молодість, в ньому була його сцена та театр творчості. Виступаючі ствердили, що:

"В таких людей талант від Бога,
Ліричні серце і душа.
В житті у них своя дорога,
У світ краси, де все співа".

Учасниками заходу стали зразкові народні аматорські хореографічні колективи області. Першим свято розпочав Державний академічний гуцульський ансамбль пісні і танцю обласної філармонії.

У святковій програмі прийняли участь десяток колективів. Зокрема, "Прикарпаття" (БК с.Велика Кам’янка), "Калинонька" (с.Радча, Тисменицький район), "Горянка" (м.Надвірна), "Перлина" (м.Бурштин), "Тайстра" (с.Ворона Коломийського району), "Барви Прикарпаття" (с.Старі Кривотули Тисменицького району), "Гомін Карпат" (с.Нижній Вербіж), "Зернятко" (с.Мала Кам’янка), "Підгіряночка" (с.Ворона), "Намисто" (с.Чернелиця, Городенківського району). Ними виконано ряд цікавих композицій "Голубка", "Квітне рідне Прикарпаття", "Каперуш", "Лемківська забава", "Веснянка", "Воронська полька", "Гопак", "Бойківчанка", "Хлопчачі забави", "Гуцулка", "Від села до села", "Сопілкарі", "Верховинський кручений", "Микитиха", "Аркан", "Пліткарки", "Веселуха", "Прикарпатська полька" та ін.

Автор: Андрій ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст із взаємодії з ЗМІ Управління культури Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі