друкувати


Івано-франківські чиновники відкривають світ і Америку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-15 11:19:02
Начальник відділу міжнародних зв’язків виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Оксана Шийчук була обрана делегатом до США по програмі "Відкритий світ".

Вона у складі групи з п’яти представників України перебувала з восьмиденним навчальним візитом до США у місті Портленд штату Орегон. За словами пані Шийчук, навчальна програма на тему "Доброчесне управління громадами" складена таким чином, що усі її учасники мали можливість ознайомитись з діяльністю посадових осіб, організацій, установ США, корті працюють в тих же галузях життєдіяльності міста, що і делегати з України, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

До програми навчання були включені найрізноманітніші заходи, як то зустрічі з мерами і менеджерами міст, омбудсменом, представником конгресмена, посадовими особами міських рад, керівниками фінансового департаменту та офісу аудитора, громадськими діячами, представниками української діаспори, волонтерами, журналістами та багатьма впливовими і цікавими людьми. Українських делегатів вітали на засіданні міської ради в місті Ванкувер штату Вашингтон.

Прокламацію від громади американського Ванкувера мер міста вручив начальнику відділу міжнародних зв’язків Івано-Франківського міськвиконкому Під час перебування у столиці США пані Шийчук провела зустрічі зі співголовою поріднених міст Арлінгтона Христиною Соневицьки, лікарем-хірургом та віце-президентом Всесвітньої федерації українських лікарських товариств Роксоланою Горбовою. В результаті проведених перемовин повинні постати нові спільні американсько-українські проекти в галузі охорони здоров’я, зокрема, рання діагностика раку молочної залози, лікування сміхом у дитячих лікарнях, обстеження хворих з підозрою на інсульт та інші.

Обговорити на форумі