друкувати


50 млн шведських крон на реконструкцію котелень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-12 11:30:34
Івано-Франківське "Теплокомуненерго" отримало гроші від Європейського банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

Вчора під час візиту делегації Ради Директорів установи, у складі якої були представники Іспанії, Ірландії, Швеції, Німеччини, Нідерландів, Австралії, Польщі, Італії, Естонії, Росії, відбулося підписання угоди договору гранту між комунальним підприємством з Івано-Франківська та ЄБРР. Отож підприємство отримає 50 мільйонів шведських крон як грантові кошти. Окрім того Івано-Франківськ матиме 11,6 мільйонів євро кредиту ЄБРР.

Від Івано-Франківська угоду підписав міський голова Віктор Анушкевичус, з боку ЄБРР – Андре Куусвек, директор ЄБРР в Україні. Останній зазначив, що такий проект наразі є пілотним і втілюється вперше в нашій державі. Згодом, за його прикладом подібні проекти будуть реалізовуватись в інших містах України.

Грантові кошти використають на реконструкцію котелень, заміну старих котлів новими, які працюватимуть на біомасі, що позитивно впливатиме на екологію. За словами директора ЄБРР в Україні Андре Куусвека, це – перевірена технологія, запровадження якої забезпечує економічне споживання природного газу. Допомога надаватиметься і на покращення якості теплопостачання та розробку нової системи тарифів плати за тепло.

Перед підписанням відбулася зустріч учасників делегації з міським головою Віктором Анушкевичусом. Було обговорено пріоритетні міські проекти, що можуть бути профінансовані за участю ЄБРР, а також питання покращення послуг опалення і гарячого водопостачання та запровадження енергозберігаючих технологій. Окрім того, сторони говорили і про загальний інвестиційний клімат в обласному центрі Прикарпаття та у регіоні загалом. Як наочний приклад сприяння інвесторам делегації ЄБРР продемонстрували презентацію інвестиційних можливостей Івано-Франківська. Після презентації учасники делегації сказали, що банк у такому місті впроваджуватиме ще не один проект.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі