друкувати


СБУ встановила в горах Криму гігантський прапор України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-11 04:21:52
В Криму на одній з найкрасивіших гір урочища Ласпі – "Іліяс-Кая" на висоті 600 метрів співробітники Центру спеціальних операцій СБУ закріпили державний прапор площею 54 квадратних метри. Таким чином Служба безпеки приєдналась до Всеукраїнської громадської акції "Велич Українського прапору".

Як повідомляє прес-центр відомства, таким чином СБУ приєдналась до Всеукраїнської громадської акції "Велич Українського прапору".

Акція "Велич Українського прапору" стартувала у м. Севастополь, пройде всіма містами країни і завершиться 28 червня у Луганську в День Конституції України.

Акція має патріотично-просвітницький характер та ініційована активістами громадських неурядових організацій.

Нагадаємо, це не перший подібний захід, проведений спецпідрозділами СБУ в Криму. Так, у березні співробітники СБУ здійснили сходження на на висотну скелю Парус (120 метрів над рівнем моря) у районі мису Сарич, де розгорнули державний прапор України.

Захід був здійснений на честь святкування 195–ї річниці від дня народження Тараса Шевченка та тижня пам’яті "Із Шевченком у серці", напередодні дня Служби безпеки України й 15-річчя Севастопольського управління СБУ.

Підняття державного прапора України під час проведення заходів співробітниками Севастопольського управління Служби безпеки стало традицією.

У 2008 році прапор розгортали при проведенні екологічної акції в каньйоні річки Чорна та під час запливу співробітників УСБУ в бухті Карантинна на День державного прапора України.

У 2007 році державний прапор було піднято на горі Куш-Кая співробітниками спецслужби на честь 15-річчя СБУ , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі