друкувати


Прикарпаття: Батьки заморили свою дитину голодом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-11 03:38:18
Подружжя заморило дочку голодом, щоб її скоріше забрав до себе Бог, а їм дав здорове потомство. Черговий злочин на релігійному підґрунті на цей раз зафіксований на Прикарпатті.

Батьки "в ім'я віри" заморили свою дитину голодом, довівши її до повного виснаження. Дівчинку забрали в дитяче відділення Тлумацкої районної лікарні з діагнозом дефіцитна анемія.

Півторарічна дитина вже не могла самостійно ходити і ковтати їжу. Її єдиним харчуванням було коров'яче молоко.

Завідувачка відділенням Любомира Гринюк розповіла, що дівчинка зростала в сім'ї віруючих. Фельдшер села неодноразово звертала увагу батьків на те, що дитина постійно бліда і просила відправити неповнолітню на медичне обстеження. Проте батьки не хотіли навіть розмовляти ні з лікарем, ні з фельдшером села.

Лікарі наполягали на негайному переливанні крові, але батьки робити це категорично заборонили, пояснивши: їх віра не дозволяє медичне втручання в людський організм. При цьому логіка батьків була така: якщо дитина слабка від народження, її Бог забере до себе, а їм дасть нове здорове потомство.

Медикам вдалося забрати дитину і врятувати її життя. Нині дівчинка знаходиться в лікарні. На повернення втрачених сил знадобиться мінімум декілька місяців.

Наразі прокуратура вирішує, чи порушувати проти батьків дівчинки кримінальну справу, адже вони фактично не мали наміру позбавити дитину життя, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі