друкувати


Через оковиту завітала біда в хату…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-11 03:31:18
Як відомо, від лихої долі не застережешся, не сховаєшся: вона відшукає у найвіддаленіших куточках і зробить свою чорну справу. В ніч на сьоме червня завітало нещастя у село Городниця Городенківського району, пустивши червоного півня до оселі немолодої пари та забравши життя 61-літнього господаря.

Найприкріше, що трагедія сталася з вини самого загиблого, котрий полюбляв курити у ліжку. У цій двоповерховій цегляній хаті він мешкав разом із дружиною. Діти давно повиростали та повилітали із батьківського гнізда, вирощування на продажу овочів на присадибній ділянці давало непоганий прибуток – здавалося б, що ж іще потрібно для щастя? Але хазяїн, на жаль, думав інакше, тож час від часу зазирав до чарчини. На кожного оковита діє по-своєму: слабкістю цього чоловіка у п’яному вигляді була цигарка. Він курив тоді майже безперервно, причому любив робити це із комфортам: прямісінько на власній постелі. Дружині постійно доводилося витягувати недопалок та сірники з рук оповитого хмільним сном чоловіка. Нарешті терпець увірвався і їй, тож увечері напередодні трагедії жінка залишила свою п’яну половинку мирно спати на подружньому ложі, а сама пішла відпочивати до іншої кімнати…

Її розбудив різкий запах диму, котрий долинав із спальні. Не розібравши як слід, що й до чого, вона кинулася до вхідних дверей. Пересуватися коридором доводилося майже навпомацки, а про те, щоб зайти чоловікової кімнати, взагалі не йшлося: дим через ніс проникав глибоко у легені, затьмарював свідомість… Проте лише миті на свіжому повітрі виявилося достатньо, щоб зрозуміти: сталася біда. Ще секунда – і жінка уже притьмом летіла до сусідів, щоб зателефонувати до рятувальників.

На момент прибуття підрозділів пожежно-рятувальної служби вогонь уже охопив спальню. МНСники діяли швидко та професійно, адже знали: всередині помешкання знаходиться людина. Пожежу локалізували та ліквідували, проте допомога нещасному чоловіку була уже непотрібна. Його знайшли на порозі, куди бідолаха в останньому пориві до життя вийшов із задимленої кімнати перед тим, як вогонь поглинув його…

До речі, з початку року на Івано-Франківщині зареєстровано 494 пожежі, на яких загинуло 40 мешканців області.

Зважаючи на таку сумну статистику, головне управління МНС в області звертається до мешканців краю з проханням бути обережними у поводженні з вогнем, дбати про безпеку свого життя та оточуючих Вас людей. Пам'ятайте: людська необережність у поводженні з вогнем, порушення правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності в побуті - від цього один крок до біди.

Автор: Юлія ГРИНЯК, Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі