друкувати


Заблукав — готуй гроші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-11 01:11:07
Прикарпатські рятувальники взялися за туристів. На контрольно-пропускних пунктах ретельніше перевіряють спорядження, наявність зміни одягу, карти й компаса. Згодом нагадують про правила поведінки та попереджають про небезпеку, що чатує в Карпатах. Зрештою більшість мандрівників — діти та підлітки, які на відповідальності вчителів.

Але до порад дослуховуються не всі. Отож останнім часом на Прикарпатті люди в горах губилися дуже часто. Слава Богу, зараз обходиться без смертельних наслідків і більшість горе-туристів вчасно знаходять. Ось і нещодавно кілька рятувально-пошукових загонів протягом десяти годин шукали групу підлітків, які, власне, були попереджені, що при зміні погоди краще зачекати зі сходженням на Говерлу. Тому краще перед тим, як вирушити на вершини Карпат, краще проконсультуватися з фахівцями, які надають проводять інструктаж ще при реєстрації груп, роздають контактні телефони рятувальних служб.

Аби мандрівники були відповідальнішими, зараз пропонується впровадити європейську систему у їхню роботу, коли кошти за пошуки виплачують такі ось туристи –екстремали.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі