друкувати


"Всесвітній біг заради гармонії" на Прикрапатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-11 10:31:16
На теренах нашої області, охопивши територію Косівського, Надвірнянського, Богородчанського, Рожнятівського та Долинського районів, відбулася всесвітня факельна естафета "Всесвітній біг заради гармонії".

Всесвітній біг заради гармонії - глобальна естафета, що прагне сприяти взаєморозумінню між народами. Як символ гармонії бігуни несуть палаючий факел, передаючи його з рук до рук, подорожуючи понад 100 країнами світу. Всесвітній біг заради гармонії створений не для заробляння грошей або підтримки різних політичних сил, а для намагання викликати почуття доброї волі серед людей в усьому світі, повідомляє прес-служба ОДА.

Кожна людина може взяти участь у Всесвітньому бігу заради гармонії: спортсмени і не спортсмени, молодь та літні люди. У кожного є можливість пронести факел декілька кроків або кілометрів маршрутами естафети. Тримаючи факел, люди плекають потаємну надію, що одного дня його вогонь осяє увесь світ, і наша планета стане квітучим садом, де панують єдність та гармонія. Естафета сприяє популяризації здорового і активного способу життя шляхом залучення всіх, хто бажає до активних занять фізичною культурою і спортом та зміцнює дружбу, взаємоповагу і порозуміння серед громадян.

В Україні Всесвітній біг заради гармонії проводиться з 1993 року. За цей час його учасники подолали понад 35 000 км. у всіх областях нашої країни. Палаючий факел тримали близько 100 000 наших співвітчизників.

В Івано-Франківській області естафета відбулась за підтримки голови обласної державної адміністрації Миколи Палійчука. Координацію пробігу здійснювали обласне управління спорту та обласний центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх". Естафета була належно забезпечена супроводом машин ДАІ та каретою медичної допомоги. По всьому маршруту естафети відбувались урочисті зустрічі, святкові концерти, спортивні заходи, організовані місцевими органами влади.

Стартувавши 7 червня у Чернівцях, бігуни української команди біжать назустріч угорській та словацькій командам на Закарпатті в Ужгороді з відвіданням Словаччини 12 червня. Потім команда буде рухатися в напрямку Києва для участі в Олімпійському дні бігу 20 червня. Фінішуватимуть українці 27 червня під час проведення міжнародного молодіжного фестивалю "Дружба - 2009", зустрічаючи білоруську та російську команди, що понесуть палаючий факел від кордону України далі своїми країнами. В цьому році в Україні планується подолати близько 2000 кілометрів за 21 день.

Обговорити на форумі