друкувати


Ющенко: "Юліну тисячу" отримають тільки 87 тисяч українців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-10 04:44:04
Президент України Віктор Ющенко підкреслює, що компенсаційні кошти за вкладами Ощадбанку СРСР в цьому році зможуть отримати всього 87 тисяч осіб з 12,9 мільйона, які включені до реєстру вкладників. Про це він сказав на нараді з головами обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій та головою Ради міністрів АРК Крим.

В. Ющенко відзначив, що на сьогодні держбюджетом для виплати громадянам компенсацій знецінених заощаджень передбачено 250 мільйонів гривень, однак по 1 тисячі гривень отримають всього 87 тисяч людей. Інші кошти передбачені на виплати спадкоємцям вкладників у сумі не більше 500 гривень. "Ось і вся соціальна політика", - сказав Президент.

За словами В. Ющенка, він не розуміє, як інші громадяни отримають ці виплати. "Ось ціна проектів, які рік тому починалися з того, що за два роки будуть проведені розрахунки з вкладниками Ощадбанку в сумі 127 мільярдів гривень. Все пропало", - сказав Президент України.

Нагадаємо, сьогодні Прем'єр-Міністр України Юлія Тимошенко заявила, що відновить виплати за вкладами Ощадбанку СРСР у випадку, якщо їй не будуть заважати. "Як тільки мені перестануть заважати, я зроблю все, що обіцяла людям. Зараз я теж намагаюся крок за кроком виконати програми, які я брала на себе, коли йшла на парламентські вибори", - сказав Ю. Тимошенко.

11 січня 2008 року, в Україні розпочалася кампанія з повернення знецінених заощаджень громадянам-вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР. Згідно з урядовою постановою "Про виплату в 2008 році громадянам України компенсації втрат від знецінювання грошових заощаджень, вкладених до 2 січня 1992 р. в установи Ощадного банку СРСР та державного страхування СРСР, що діяли на території України, та облігації Державної цільової безпроцентної позики 1990 року, державні казначейські зобов'язання СРСР і сертифікати Ощадного банку СРСР, придбані на території Української РСР "від 9 січня 2008 року N1, на ці цілі українського "Ощадбанку" спочатку було виділено 5,760 мільярда гривень. Прем'єр-міністр Ю. Тимошенко тоді пообіцяла українцям, що виплачуватися буде не більше однієї тисячі гривень кожному вкладнику; для тих, чиї вклади перевищують цю суму, це буде тільки першим етапом виплат, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі