друкувати


Президент: Два тижні на погашення боргів по зарплаті – потім "допоможе" прокуратура

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-10 04:21:57
Президент України Віктор Ющенко закликає керівників областей зробити все, щоб погасити заборгованість із заробітної плати працівникам бюджетних підприємств. Тим керівникам бюджетних підприємств, які все ж не виплатять зарплати, "допомагатиме" прокуратура.

В той же час, Ющенко пояснив, що державний бюджет країни на цей рік не передбачав жодної копійки боргу соціальних програм і з заробітної плати.

"За перший квартал прострочені борги із заробітної плати виросли на 25%", - сказав Ющенко. Він призвав керівників регіонів протягом двох тижнів розрахуватися з цих боргів.

"Ми домовляємося про те, що паралельно з цим Генеральна прокуратура надає ту допомогу керівникам підприємств, які не вживають заходів з погашення простроченої заборгованості, шляхом кримінального переслідування", - підкреслив він.

Крім того, Ющенко повідомив, що сьогодні доручить Рахунковій палаті проаналізувати ситуацію, яка склалася з фінансуванням соціальних програм.

Нагадаємо, на днях прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що у травні заборгованість з виплат заробітної плати на економічно активних підприємствах України зменшилася на 166,5 млн гривень або 18%, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі