друкувати


З усмішкою й грою до політики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-10 12:02:14
14 червня в івано-франківському парку культури і відпочинку імені Т. Шевченка розпочнеться молодіжний мультифестиваль "Студентська республіка 2009".

Організаторами молодіжного заходу є обласне управління у справах сім’ї і молоді, лідер "Громадського Форуму" Юрій Соловей. За словами одного з організаторів, прес-секретаря "Громадського форуму"Миколи Грабовецького, "Студентська республіка" – міжнародний мультифестиваль, учасниками якого є молоді лідери з українських вузів та навчальних закладів Росії, Грузії, США та Молдови. Основною метою проекту є добрий відпочинок для молоді, що поєднаний із корисними справами та підготовкою до активної участі у громадському житті, формування політичної культури та свідомості.

"Ми б хотіли, аби у процесі гри, молодь краще зрозуміла суть політики та виборів зокрема, тому під час мультифестивалю його учасники на кілька днів стануть громадянами змодельованої держави, яка діє за власними законами, має свої органи влади, окрему валюту. Під час гри проводяться субфестивалі та різноманітні змагання, а в кінці гри громадяни змодельованої держави прямим голосуванням обирають свого студентського мера і студентський магістрат, будуть представлені в ігровій формі передвиборчі програми різних партій. Згодом учасники дійства голосуватимуть та обиратимуть студентського мера і сенат", - продовжує Микола.

Як мовить відповідальний зі ігрову частину "Студентської республіки" Тараса Дем'янчук, у неділю буде також проведено квест, флеш-моб, молодіжна інтелектуальна гра "Мафія", турнір з міні-футболу, конкурс краси "Перша леді студентської республіки" та дебатний турнір. Переможці останнього поїдуть на всеукраїнські змагання до Бердянська, інші—до Криму. Окрім цього кращі з кращих отримають нагороди: кубки, пам’ятні сувеніри та грошові премії. Веселитимуть учасників мультифествиалю відома прикарпатська команда КВК "Батяри". А ввечері відбудеться дискотека і нічна "туса".

Для того, щоб взяти участь в мультифестивалі необхідно заздалегідь зареєструвати команду з 6-ти осіб за тел. 80666755059, 80663981954. Кінцева дата реєстрації - 12 червня.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі