друкувати


Прикарпаття: Від Президента та Конституції до Дем’янового Лазу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-08 10:37:32
На 30-ій сесії Івано-Франківської обласної ради депутати попрацювали доволі плідно. Насамперед прикарпатських обранців непокоїли глобальні проблеми.

Тому й прийняли звернення до Президента України із вимогою розпустити Верховну Раду та оголосити дочасні парламентські вибори. Зробити це Віктор Ющенко має, аби н допустити антиконституційного перевороту в державі. Повним складом проти заяви голосувала фракція БЮТ, мотивуючи це тим, що у заяві є антиконституційні заклики. 67 голосами із 95 звернення таки прийняли.

Згодом заслухали звіт голови облради Ігоря Олійника, який зокрема зазначив, що за звітний рік відбулося 9 сесій, в області діє 57 програм прийнятих облрадою, 35 із них у цьому році фінансуватимуться з обласного бюджету.

Тут же депутати розглянули ще одну програму - "Розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності області до 2015 року", затвердили обласну програму з відпочинку та оздоровлення дітей на цей рік та затвердили на посаді головного редактора газети "Галичина" Петра Парипу.

Під час зібрання обласних депутатів було підтримано рішення Львівської та Тернопільської облрад "Про вшанування пам’яті жертв комуністичних репресій та надання правової оцінки злочинам комуністичного режиму в Україні". У зв’язку з 20-річчям перепоховання героїв які віддали своє життя за свободу України в урочищі Дем’янів Лаз, що біля Івано-Франківська, депутати вирішили створити організаційний комітет з проведення заходів щодо вшанування їх пам’яті. Члени новоствореного комітету мають підготувати матеріали до Міжнародного суду над комуністичною партією та учасниками вчинення цих злочинів

Облрада просила Президента України створити науково-практичні групи для узагальнення наявних матеріалів та звернутись до урядів країн, окупованих колишнім радянським режимом щодо спільного звернення до Міжнародного суду про надання правової оцінки комуністичним злочинам та заборону діяльності політичних партій, що є носіями марксистсько-ленінсько-сталінської ідеології. До 1 липня обласній держадміністрації доручено розробити та подати на розгляд облради проект програми вшанування українців, які постраждали у ХХ столітті внаслідок діяльності окупаційних режимів, на 2009-2010 роки.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі