друкувати


Чорнобильська пенсійна епопея триває

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-08 10:28:05
Днями, як і було обіцяно, приміщення Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області пікетувало близько 50 колишніх ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Нещодавно вони заявили про неправомірними дії з нарахування та виплати пенсій і доплат інвалідам-чорнобильцям. Йшлося навіть про масові самогубства у разі, якщо ситуація не зміниться. А першим кроком став пікет. "Найбільше несправедливості чорнобильці зазнають у Косівському, Коломийському, Галицькому та Калуському районах, - мовить голова обласної "Спілки Чорнобиль" Нестор Мартинець. — Отож ми в черговий раз вимагаємо, ми вимагаємо, щоби протягом кількох днів були перераховані пенсії за рішенням судів, що вже вступили в законну силу".

До протестувальників вийшов начальник Головного управління Пенсійного фонду в області Петро Данилюк. Він сказав, що відноситься з розумінням та співчуттям до проблем чорнобильців, але виплатити пенсії, які не передбачені відповідними нормативними документами ніхто не зможе, отож треба знову звертатися до суду. Пан Данилюк зазначив, що немає його вини в тому, що в українському законодавстві є прогалини. Наразі пенсійники зобов’язані виконувати Конституцію і закони. До речі, на сьогоднішній день, за рішенням судів чорнобильцям виплачено близько двох мільйонів гривень.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі