друкувати


Київ віддав Дмитрові Благому друге місце

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-05 05:05:57
Цей хлопчина з легким, природним хистом до декламування, завжди вирізнявся з поміж усіх читців-ровесників. Тим, що на сцені не впадав у притаманний багатьом декламаторський екстаз, не передавав куті меду з емоціями. Коли Дмитро Благий читає – йому одразу віриш, бо вміє передати, донести слухача зміст не тільки словами й голосом, а насамперед очима, мімікою, жестами. Юнак, який уже багато років виступає у Коломийському поетичному театрі "Орфей", яким керує відомий діяч культури Сергій Козлов, цього року має намір вступати до театрального вузу.

А починалось усе в ранньому дитинстві, в рідних П’ядиках, коли батько, столяр за фахом, читав йому "Кобзаря". Тоді й прокинулась у малого любов до слова і декламації. Згодом здібного школяра помітила вчителька української мови і літератури Валентина Волощук, яка й привела хлопця до Сергія Козлова. Той одразу оцінив талант Дмитра і взявся його огранювати. Таким чином, Дмитро став незмінним орфеївцем. Грав у всіх виставах, брав участь у багатьох творчих конкурсах, його почали впізнавати шанувальники поетичного театру. Хлопець із яскравою артистичною зовнішністю, з виразними здібностями декламатора став майже візитною карткою "Орфею".

Перший незаперечний успіх прийшов до юного читця минулого року. На обласному конкурсі читців він посів третє місце. Цього року мистецький п’єдестал покорився хлопцеві повністю – у березні Дмитро посів абсолютне перше місце на обласному конкурсі читців. Його виконання поеми Шевченка "Іван Підкова" та віршів Ольги Бабій і Богдана Томенчука, просто захопило публіку і журі. А оце нещодавно до Дмитра прийшов ще один великий успіх: у травні, на Всеукраїнському конкурсі читців у Києві, хлопець виборов друге місце. Він виконував вірші Ліни Костенко, Тараса Шевченка, Павла Тичини. Хлопець і його добрий наставник Сергій Козлов тепер уже точно знають, що продовжувати шліфувати талант треба у мистецькому навчальному закладі. Тож тепер у Дмитра напружена пора, адже для вступу до театрального вузу треба добре підготуватись до творчого випробування. Так чи інакше, але юний артист вірить у свої сили, його підтримує і всіляко допомагає мудрий наставник, багатолітній слуга мистецтва Сергій Козлов. Тож побажаймо Дмитрові Благому успіху, і – до зустрічі на великій сцені.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі