друкувати


Діабетикам "сплавляють" низькоякісний китайський інсулін, що вкорочує віку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-05 03:30:27
Під маркою високоякісного вітчизняного інсуліну хворим діабетом в Україні постачають перефасованний китайський продукт низької якості. Такі дані журналістського розслідування.

За даними розслідування, китайський інсулін, "який не використовує жодна країна в світі", директор заводу Лазарєв закуповує через свої фірми, після чого перепродує безпосередньо заводу за завищеними цінами. При цьому після надходження на завод продукт не проходить ніякого очищення, а при розвозці не дотримуються відповідні правила: "розвозка відбувається на автомобілі "Жигулі", який посеред дороги в спеку або в мороз може зупинитися і заглухнути, що, зі слів водіїв "Індар", і відбувається. Інсулін влітку закипає, а взимку замерзає, потім розморожується".

Про якість інсуліну, за словами журналістів, говорить той факт, що продукт "Індар" у 2007 році закуповувала тільки Бразилія, а в 2008 році рішенням бразильського регуляторного органу імпорт інсуліну з України призупинено і до сих пір не відновлено.

За інформацією з конфіденційних джерел, в бюджет України на наступний рік взагалі не закладено витрати на закупівлю інсуліну, в результаті чого "хворим доведеться задовольнятися тим, що є". При цьому у випадку лікування неякісним інсуліном життя пацієнта істотно скорочується, виникає перспектива серйозних ускладнень - сліпота, ниркова недостатність, гангрена і втрата кінцівок, інсульти тощо , повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі