друкувати


Боротьба "олімпійців" по-прикарпатськи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-05 11:06:36
Під стінами івано-франківської ОДА та облради зібралася близько сотня спортсменів—представників федерацій боксу, греко-римської та вільної боротьби, регбі та студенти коледжу більше десяти різноманітних федерацій. Протягом кількох годин вони пікетували адміністративну будівлю, вимагаючи від влади скасувати незаконну приватизацію спортивного комплексу "Олімп", що розпочалася ще у 1995 році.

Тоді спорткомплекс передали товариству "Колос", а через деякий час "Отинійській ПМК – 150". "Наразі "Олімп" у приватній власності, там не проводяться тренування а триває ремонт після якого невідомо що там буде, - каже Іван Данилишин Заслужений тренер України, який виховав не одного чемпіона. –А в цей час молоді та юні спортсмени змушені займатися у не найкращих умовах, у підвальних та напівпідвальних приміщеннях. І навіть так вони завойовують чемпіонські титули. То може варто би їм мати кращі умови? Таке можливе, коли "Олімп передадуть на баланс міста, і спортсмени можуть безкоштовно або за символічну плату тренуватися".

За словами голови обласного управління спорту Романа Вірастюка, за постановою Кабміну, в жодних приватних цілях, окрім спортивних, комплекс не може використовуватися. Проте після п’яти років можна змінити призначення будівлі. Отож спортсмени побоюються, що після ремонту, власники можуть змінити цільове призначення спорткомплексу.

Хоча під час нещодавнього НОК Сергія Бубки спортсменів та громадськість Івано-Франківська запевнили, що "Олімп" залишиться спортивним, ба навіть влада викупить приміщення у теперішніх власників та передасть у державну . відповідну заяву вже підписав губернатор Микола Палійчук. Комплекс не тільки викуплять, але й віддадуть два мільйони гривень боргів. Такий стан справ дуже вигідний для теперішніх власників спорткомплексу, адже вони купили його за значно меншу суму. А тепер, окрім прибутку, вони ще й відхрестяться від боргів.

До речі, питання про "Олімп" неодноразово піднімалося на обласних колегіях та сесіях обласної ради, але безрезультатно. І сьогодні протестувальники також чекали, що до них вийде голова ОДА Микола Палійчук, у якого були значно важливіші справи. Зокрема він мав кілька зустрічей та роздавав нагороди журналістам. У цей час спортсмени терпляче чекали. Витримки їм не позичати. За словами пана Данилишина, спортсмени планують повторний мітинг біля самого "Олімпу". Звідти вони вирушать масовою ходою до облждержадміністрації, прокуратури та міського суду. Окрім того, вони хочуть провести круглий стіл із теперішніми власниками "Олімпу".

Cьогодні о 11 год голова облдержадміністрації Микола Палійчук поспілкується з представниками місцевої спортивної громадськості, які виступають за повернення спорткомплексу "Олімп" у власність громади області.



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі