друкувати


"Літо зустрічаємо - про безпеку пам’ятаємо"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-04 05:53:32
Під такою назвою в Івано-Франківську розпочалася акція відкритого акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго". У рамках акції вже відбулася дитяча вистава "Земні пригоди суперагента Вольтика", яку безкоштовно презентували школярам івано-франківських інтернатів місцеві енергетики.

Перед тим як стати зіркою лялькового театру, суперагент Вольтик був героєм однойменної книжки. А торік місцеві енергетики запропонували акторам театру Марійки Підгірянки зіграти лялькову виставу.

Головний герой вистави - суперагент з планети Енергія Вольтик. На своєму космічному кораблі він прилітає на планету Земля. Розповісти дітям про енергобезпеку - головна місія космічного Вольтика на Землі. У виставі він повинен навчити правилам безпеки двох бешкетників - Миколку та Василька. У цій нелегкій справі Вольтику допомагають діти.

Івано-франківська дітвора каже, що правила поводження з електроприладами добре знають. Чимало з них - осуджують недбале користування побутовою технікою та нехтування правилами безпеки. Юні глядачі вистави отримали кілька важливих уроків. Зокрема, на прикладі лялькових героїв - бешкетників - Миколки та Василька переконалися - гратися з включеними чайниками чи прасками, вмикати багато електроприладів образу, чи просто пхати виделку у розетку - не можна. А ще через конкурси та вікторини енергетики розповідають школярам про необхідні заходи електробезпеки під час літніх канікул.

Автор: Наталя АНДРУСЕЧКО, начальник відділу інформаційної політики "Прикарпаттяобленерго"
Обговорити на форумі