друкувати


Прикарпатські ліквідатори аварії на ЧАЕС обіцяють вчинити самоспалення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-04 12:51:16
Оголосити голодування та вдатися до самогубств пообіцяли вчора інваліди-чорнобильці в Івано-Франківську, які незадоволені діями Головного управління Пенсійного фонду України в області.

За словами голови обласної cпілки "Чорнобиль" Нестора Мартинця, їм недораховують пенсії та належні доплати учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Не мають ті, хто першими кинувся на боротьбу із атомом, і фінансування оздоровлення. На це їм мають виділити п’ять мінімальних пенсій, натомість чорнобильці отримують 90 гривень. А середній розмір пенсії інваліда-чорнобильця 1300 гривень.

Цих грошей заледве вистачає на лікування. А ще ці люди часто хворіють, і гроші витрачають в більшості тільки на ліки, а за що ж жити? До доказів чорнобильці готові показати всі рахунки із медичних закладів. Незадоволені люди й медичним обслуговуванням.

Отож чорнобильці налаштовані на боротьбу за перерахунок та виплати пенсій відповідно до ухвал судів, за дотримання Закону України про статус і соціальний захист постраждалих від аварії ЧАЕС. У п’ятницю п’ятого червня вони розпочинають пікетування офісу обласного управління Пенсійного фонду. Якщо нічого не вдасться зробити, то обіцяють розпочати голодування, десять людей вже хоч сьогодні готові до таких дій. А дехто, доведений до відчаю, хоче вчинити самоспалення.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі