друкувати


В Україні вдвічі підвищено акцизи на пиво

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-03 04:10:16
Ціни на пиво зростуть з початку першого півріччя. Отримані від цього гроші підуть на допомогу хворим на діабет. Верховна рада ухвалила зміни до держбюджету, що передбачають підвищення акцизів на пиво.

Відповідне рішення підтримав 331 депутат із 440, зареєстрованих у сесійній залі.

Ухвалений народними обранцями закон передбачає, що з другого півріччя поточного року ставка акцизного збору на пиво підвищиться з 0,34 до 0,60 гривні за 1 літр.

Додаткові доходи держбюджету, отримані від підвищення акцизів, будуть спрямовані на дотацію місцевим бюджетам для забезпечення лікування хворих на цукровий діабет.

Нагадаємо, у травні Кабмін вніс на розгляд парламенту законопроект, що передбачав підвищення з 1 серпня акцизів не тільки на пиво, а ще й на вина.

Додаткові доходи уряд запропонував спрямувати на допомогу хворим на діабет, забезпечення цілодобового водопостачання Львова та завершення реставрації Шевченківського національного заповідника в Каневі.

Крім того, з 1 липня в Україні підвищаться ціни на більшу частину спиртних напоїв. 31 березня Верховна рада ухвалила закон, згідно з яким підвищуються акцизи на алкогольні вироби, окрім натуральних вин, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі