друкувати


Додаткові привілеї засудженим від ВР

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-03 03:16:51
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №2151-д "Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо забезпечення прав засуджених осіб в установах виконання покарань". За відповідне рішення проголосували 372 депутати з 437 зареєстрованих в залі.

Проектом закону, зокрема, передбачено:

- збільшення кількості телефонних розмов. Замість однієї розмови на місяць встановлюються розмови без обмежень;

- надання можливості короткочасного виїзду за межі установи виконання покарань особам, які перебувають в установах мінімального режиму з полегшеними умовами тримання та особам засудженим до обмеження волі;

- надання дозволу на отримання посилок без обмежень, а засудженим, що перебувають у колоніях з мінімальним рівнем безпеки, на отримання кореспонденції без її перегляду.

Крім того, законопроектом скасовується тримання жінок у дільницях посиленого контролю.ВР також ухвалила в першому читанні законопроект №4190 "Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України (щодо зняття обмежень на одержання засудженими посилок (передач) і бандеролей)". За відповідне рішення проголосували 374 депутати з 437 зареєстрованих в залі повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі