друкувати


Світовий банк заявляє про стабілізацію економіки України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-02 03:12:38
Світовий банк відзначає ознаки стабілізації в економіці і в банківському секторі України, заявив керівник представництва Світового банку в Україні Мартін Райзер. За його словами, Україні необхідно зробити більший акцент на підвищення продуктивності економіки, ніж на зростання ВВП.

"Криза ще розвивається, і повернення кризи є можливим навіть незважаючи на те, що ми можемо бачити світло в кінці тунелю. Я думаю, що незалежно від того, що спостерігаються ознаки стабілізації, необхідно бути напоготові", – сказав Райзер.

Говорячи про банківську систему України, представник СБ зазначив, що в цій сфері також спостерігаються позитивні моменти щодо стабілізації ситуації, "але це ще не кінець процесу".

Також Мартін Райзер наголосив на необхідності реалізації процесу структурних змін в економіці країни, зокрема, внаслідок кризи.

Основні експортно-орієнтовані галузі України (металургія і хімія) зазнають серйозних змін. Багато з підприємств цієї галузі, внаслідок нинішніх високих цін на енергоносії, не витримають конкуренції з підприємствами інших країн, у яких більш модернізований процес виробництва, заявив Райзер , повідомляє Радіо Свобода.

Обговорити на форумі