друкувати


Щасливе дитинство – це мрії...

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-01 07:47:53
Традиційно 1 червня з 1998 року в Україні відзначають Міжнародний день захисту дітей. В Коломиї з нагоди свята було організовано цілу низку заходів. Адже найкраща пора в житті людини – це дитинство.

09.00 – Навчальні заклади. Відкриття пришкільних таборів ДНЗ № 2,5,7,9,14,18,20,21. Святкові концерти, присвячені Дню захисту дітей.

10.00 – Площа перед музеєм писанкового розпису. Відкриття свята, присвяченого Міжнародному дню захисту дітей.

10.15 – Площа перед музеєм писанкового розпису. Конкурс дитячого малюнку на асфальті на тему: "Щасливе дитинство". Виставка робіт дітей, постраждалих внаслідок ЧАЕС "Чорнобиль очима дітей".

11.45 – Сквер біля кінотеатру "Джерело". Презентація національної скаутської організації України "Пласт".

12.00 – Площа перед музеєм писанкового розпису. Ігротека для дітей.

13.00 – Кафе "Кав’ярня". Святковий обід для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

15.00 – Площа Т.Шевченка. Караоке за участю дітей та поета і композитора С.Ткачука.

З самого ранку коло "Писанки" звучала запальна музика та юрбилися діти.

"Захист дитинства у цілому світі –
це місія честі, любові, добра.
Заради майбутнього нам треба жити!
Прекрасне та вічне нехай не вмира!
Хай війни стихають від сміху дитини!"
, - з такими словами звернулася ведуча свята до всіх присутніх. Отже, кожен має подивитися на дитину, яка поруч та задуматися про великий обов’язок перед маленькою людиною. Вона має права, а в першу чергу право на щасливе дитинство. Саме під такою назвою було проведено конкурс малюнку на асфальті. Діти з усіх шкіл Коломиї завзято малювали своє бачення щастя. В когось воно виглядало, як сонечко. Багато дітей малювали писанку, яка є символічною для нашого міста і, мабуть, найбільше щастя бути на рідній землі, де все миле серцю. А найбільше щастя полягає у тому, щоб була в дитини щаслива сім’я. Надія Косівчук, вихованка природничо-математичного ліцею, зобразила дівчину у віночку і підписала композицію так: "Нехай посмішка народжує сміх!" Тільки задумайтеся, які глибокі та філософські слова знають наші діти. Треба лише вміти їх слухати. Також були й інші фрази, які примушують задуматися... "Всі діти мають право на щастя", "Щасливе дитинство – це мрії"...

Тим часом, поки діти творили свої шедеври, на сцені виступали високоповажні гості. Мер міста Юрій Овчаренко побажав всім дітям щасливої долі, успіхів у навчанні, спорті, мистецтві, а також побажав гідно провести літні канікули. Подякував мер батькам, які виховують своїх дітей, а також дітей, які потребують батьківської опіки. Він вручив дітям цінні подарунки.

Для привітання також надали слово голові Коломийської організації партії Зелених України, Галині Мазурик, пластуну-сенйорі Ларисі Бойцан. Ігор Івахнюк, начальник служби у справах неповнолітніх Коломийської міської ради, також побажав щастя та злагоди в сім’ях. Він розповів для Коломия ВЕБ Порталу про організацію свята. – Впродовж декількох останніх років святкові заходи з нагоди Дня захисту дітей проходять під особистим сприянням міського голови, Юрія Івановича, який постійно особисто бере участь в цих святах, вручає подарунки. Цього року ми зробили деякі нововведення в програмі свят. Це, зокрема, презентація Коломийського осередку національної скаутської організації "Пласт", також запросили дітей, які мають статус постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, взяти участь у конкурсі на кращий малюнок. Запрошено широкий контингент дітей, які мають статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Для них буде організовано святковий стіл в кафе "Кав’ярня". Ми сьогодні прагнули залучати якомога більшу кількість дітей, оскільки це свято – дитинства, дитячої радості і здійснення мрій, тому і тема конкурсу відповідає настрою свята.

Окрема подяка від Ігора Івахнюка пролунала на адресу Молодіжного центру, який влаштував цікаву ігротеку для всіх бажаючих дітей коло музею писанкового розпису. Вони надали апаратуру, це є велика допомога для нас. Діти бавилися у різних конкурсах та змагалися на кмітливість, розум та спритність.

У святі взяла участь голова Київського осередку громадської організації "Діти. Чорнобиль. Україна" Світлана Процик. Вона привезла до Коломиї виставку робіт дітей Східної України. У Коломиї також будуть відібрані кращі роботи на тему "Чорнобиль очима дітей" та будуть мандрувати центральною та східною Україною. За словами пані Світлани, вона приїхала познайомитися із роботою місцевих громадських організацій. З нагоди свята були вручені нагороди активістам Чорнобильського руху.

О 13 год діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування могли скоштувати смакоту в кафе "Кав’ярня". Під час частування проводилися веселі конкурси, де діти могли хоча б на мить побути дітьми, забути про всі удари долі та веселитися досхочу.

Кожна дитина прагне любові, сімейного затишку та трішки уваги щодня. Завжди нам, дорослим, треба пам’ятати, що діти – це наше майбутнє, а майбутнє треба любити та плекати, щоб могти впевнено дивитися у завтрашній день.







Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі