друкувати


Власники мопедів мають отримувати права

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-01 03:59:51
Уряд України зобов'язав водіїв мопедів з двигуном робочим об'ємом до 50 кубічних см або електродвигуном потужністю до 4 кВт отримати посвідчення водія категорії А1.

Відповідне рішення закріплене постановою Кабінету міністрів # 511 від 20 травня, яким затверджена нова редакція Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.

Прийнятий документ розширює перелік категорій за рахунок додаткових А1, В1 і С1, а також інакше формулює категорію Е - склади транспортних засобів, вводячи замість неї категорії ВЕ, С1Е, СЕ, D1E, DE.

Відповідно до нової редакції положення, для відкриття більш низьких категорій тепер необхідно буде не тільки здати іспит на водіння, але й надати довідку про проходження 20-годинних курсів навчання на відповідному транспортному засобі.

Іншою постановою уряд затвердив Порядок державної акредитації закладів, які проводять підготовку та підвищення кваліфікації водіїв, та атестації їх фахівців, доручивши МВС у двомісячний термін привести свою нормативно-правову базу у відповідність з цим документом, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі