друкувати


Соціальний заклад на Коломийщині відвідали гості з Німеччини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-01 02:46:39
І не з порожніми руками. Товариство тамтешніх бізнесменів має добру традицію: цілий рік збирають кошти для того, щоб придбати різноманітне медичне обладнання, і особисто доставляють усе в одну з країн колишнього радянського союзу.

Важко збагнути мотивацію цих цілком успішних панів, але цього разу їхній вибір упав на Івано-Франківську область. Зокрема, вони побували в обласному геріатричному будинку, в одному з дитячих садочків Івано-Франківська, приїхали і до соціального закладу в Коршеві Коломийського району.

Колись тут був дитячий лікувально-оздоровчий заклад "Зелений гай". Після двох років пустки у приміщенні на території справді унікальної природної оази створили соціальний заклад для людей, позбавлених житла, з усієї області. Контингент тут своєрідний, багато інвалідів, багато чоловіків і жінок на інвалідних візках, є пацієнти з хворою психікою. Так чи інакше, але всі вони заслуговують гідних умов життя. Обслуговуючий персонал, - каже директор пан Іваночко, намагається зробити усе, від них залежне, але заклад потребує і серйозної допомоги. Насамперед, обладнанням.

Тож до Коршівського закладу німецькі гості привезли п’ять фур зі спеціальними ліжками, інвалідними візочками, медичним обладнанням, одягом. Усе привезене – абсолютно нове, не вживане. Товариство не працює через уряд, воно надає перевагу особистим контактам. Їх на той чи інший заклад спрямовують знайомі представники громадських організацій, тутешні бізнесмени, які володіють ситуацією на місцях і добре знають, де найбільше потребують допомоги.

Гості ознайомилися з закладом, побували у кімнатах, де проживають пацієнти, побачили умови їхнього буття, поспілкувалися з директором і персоналом. Для них надзвичайно важливо бачити, що їхня допомога надійшла саме туди, де її справді найбільше потребують, де її використають за призначенням. Також представники німецького товариства вивчали на місці ситуацію – з тим, щоб надалі підсобляти можливо чимось іншим, не менш важливим. У розмові з медиками і журналістами вони дуже переконливо закликали всіх до людяності, тобто, до найскорішого покращення умов перебування у соціальному закладі всіх, й без того обездолених, мешканців.

Візит доброї волі організувала обласна громадська організація "Фронт змін".



Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі