друкувати


Вчимося самі керувати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-01 12:14:06
Представники органів місцевого самоврядування з різних областей України зібралися в Яремчі на семінар в рамках муніципальної програми врядування та сталого розвитку, яка впроваджується ООН. Оскільки саме Івано-Франківськ та область є пілотними у втіленні цієї програми представники з інших регіонів вже не вперше приїздять на Прикарпаття з метою обміну досвідом.

"Саме підвищення обізнаності серед депутатів, працівників органів місцевого самоврядування, міських голів щодо принципів ефективного місцевого самоврядування, децентралізації і розподілення повноважень між регіональними та державними органами влади є основною метою таких семінарів-тренінгів, – пояснює Ірина Скалій керівник проекту "Муніципальна програма врядування та сталого розвитку", – Відповідна програма ООН працює в Україні ще з 2004 року. Ми розуміємо, що будь-які реформи повинні бути, перш за все, вчасними і сприйняті на рівні влади на місцях і мешканцями того чи іншого регіону. Для цього проводяться спеціальні навчання та семінари-тренінги", повідомляє прес-служба міськради.

Організаторами навчальних семінарів разом з Академією муніципального управління України в 2007 році було розроблено посібник в якому описано рекомендації з різного виду планування, розвитку місцевих громад та інше. Після семінару в Яремчі підручник буде оновлено і запропоновано для роботи працівникам виконавчих комітетів та депутатам місцевих рад.

"Програма ПРООН має широкий аспект своєї допомоги місцевим громадам, – додає начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Богдан Білик, – Прикладом є те, що з 2004 року ми у себе в місті реалізували більше 110 проектів на суму більше 13 мільйонів гривень. Кошти виділяються програмою і фінансуються всі необхідні роботи по перекриттю дахів, ремонту підвальних розгалужень, будівництву дитячих майданчиків та інших. Та разом з грошовою допомогою завжди іде теоретична підтримка цих проектів – через планування та обмін та запозичення досвіду. Все це відбувається на спеціальних семінарах".

Обговорити на форумі