друкувати


Калуські менеджери за американські гроші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-01 11:00:26
Центр сприяння економічному розвитку Калущини та Калуський Бізнес-центр провели засідання круглого столу "Проблеми соціально незахищеної молоді" в рамках реалізації проекту "Створення навчальної моделі офісу для підготовки офіс-менеджерів". Проект реалізовувався протягом вересня 2008 року та травня 2009 року за сприяння Корпусу Миру в Україні, зокрема волонтера Бріджит Бекер.

Підсумовуючи зроблене, директор Калуського бізнес-центру Марія Пасічник зауважила, що основним завданням проекту було допомогти молодим дівчатам, які опинилася в складних життєвих обставинах (малозабезпечені, одинокі матері, сироти, безробітні) набути професійних навичок роботи секретаря в офісі. За її словами, у рамках проекту придбано комп’ютерну та офісну техніку, підручники "Сучасне діловодство" і створено модель приймальні офісу "рісепшин". До навчання було запрошено 45 учасниць, які відбиралися міським управлінням і районним відділом у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту з категорії соціально незахищеної молоді.

Було створено три навчальні групи по 15 чоловік у кожній, які після вивчення теорії основ сучасного діловодства (28 год.) та основ роботи на комп’ютері (24 год.) проходили практику (по 12-16 год.) в якості офіс-менеджера в Калуському Бізнес-центрі. Після закінчення практики всі успішно здали тест на знання вивчених програм. Усі слухачі курсів отримали сертифікат Бізнес-центру.

За час реалізації проекту навчено 45 чоловік, з яких створено базу даних (резюме + фото). Ця база даних, — каже М. Пасічник, — дозволить представникам малого бізнесу, яким потрібен офісний працівник з практичними навичками роботи, звернутися до Бізнес-центру, і ми запропонуємо резюме дівчат, які успішно пройшли ці курси та отримали необхідні навички роботи в офісі.

Від імені слухачів курсів виступила студентка Політехнічного коледжу Ольга Петрів, яка розповіла про здобуті навички за час навчання та подякувала волонтеру Корпусу Миру Бріджит Бекер, за сприяння якої й реалізовувався даний проект.

Автор: Валентина КВІТЕНЬ, "Дзвони Підгір’я" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі