друкувати


Культура… до хабара довела

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-01 10:41:04
У Галицькому районі співробітники служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області за вимагання та отримання хабара затримали директора будинку культури в одному з сільських населених пунктів. Як з’ясовано, сільський очільник культури під час ділових перемовин з підприємцем щодо оренди території поблизу будинку культури зажадав неофіційних дивідендів за свої "старання".

Підприємець міг розраховувати на позитивне вирішення питання про розміщення тимчасового (на літній період) торгового павільйону лише в тому разі, якщо попри офіційну орендну плату додатково викладе 400 доларів особисто завідувачу будинку культури. Підозрюваного у хабарництві було затримано у його робочому кабінеті, коли той розмірковував, скільки ще торгових павільйонів можна зосередити навколо будинку культури.

Тим часом в Коломийському районі у хабарництві викрито сільського голову, який за особистий дозвіл на розміщення білборду на території населеного пункту вимагав хабар 200 доларів. До речі, з початку року міліція Івано-Франківщини задокументувала 24 факти хабарництва службових осіб. У кримінальних справах фігурують суми хабарів від 100 доларів до майже півмільйона гривень.

Шановні громадяни! Якщо службова особа за виконання своїх службових обов’язків хоче отримати або вимагає від вас хабар – не створюйте конфліктних ситуацій, а повідомте про хабарника в міліцію. Ви маєте право отримати допомогу без хабара.

Контактні телефони:

- відділ протидії хабарництву УДСБЕЗ УМВС в області – 95-513;

- телефон довіри (цілодобово) УМВС в області – 3-24-13.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі