друкувати


Глобальні зміни клімату будуть вбивати півмільйона чоловік щорічно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-30 10:49:52
Глобальні зміни клімату, непомітні на перший погляд, вже обходяться людству в 315 тисяч життів щорічно, і ця цифра зросте до півмільйона чоловік на рік до 2030 року.

Такі дані містяться в поширеній сьогодні доповіді організації "Глобальний гуманітарний форум", що базується у швейцарській Женеві.

Глобальні зміни клімату не вбивають людей прямо - вони викликають хвороби, посухи та інші погодні аномалії, від яких вже гинуть люди. За оцінками експертів організації, очолюваної екс-генсеком ООН Кофі Аннаном, більше 325 мільйонів чоловік на даний момент випробовують на собі вплив зміни клімату, при цьому основний удар припадає на країни, що розвиваються.

В економічному вимірі ці зміни вже обходяться світовій економіці в 125 мільярдів доларів збитків щороку, а до 2030 року ця сума зросте до 340 мільярдів доларів.

Для того, щоб знизити негативний ефект від глобальної зміни клімату, автори радять збільшити розмір коштів, що виділяються на адаптацію до нових погодних умов, не менше, ніж у 100 разів. Аннан зазначив, що гроші, які виділяються на ці цілі бідним країнам, що складають "менше 1%" від необхідного, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі