друкувати


В коломийських школах пролунав останній дзвінок (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-29 02:26:56
Сьогодні в усіх школах міста Коломия пролунав останній дзвінок. Для школярів – це дуже очікувана мить, оскільки вже не потрібно буде виконувати та вчити домашні завдання, не треба сидіти від дзвінка до дзвінка на уроках. Настає прекрасна пора літечка! Можна три місяці відпочивати від важкої роботи, від навчання. Це свято має й іншу сторону...

Для одинадцятикласників це свято має гіркуватий присмак... Більше вони не будуть слухатися шкільного дзвінка, більше вони не будуть сидіти за шкільними партами та назавжди покинуть стіни рідної школи. Вчителі, які були другими батьками, відпустять своїх вихованців у великий новий світ. Дівчата та юнаки від сьогодні входять у доросле життя, яке відкриє для них і солодкий смак перемог, масу нових вражень, додасть цінного досвіду та деколи почастує із чаші розчарувань. Молоді люди очікували цей день із нетерпінням та зі страхом через незнання майбутнього. В наступні дні для кожного життя зміниться до невпізнання! Багато хто продовжить здобувати знання у ВУЗах та прославлятиме рідну Коломию. Але однозначно, що дорожні стежини від сьогодні в усіх розійдуться назавжди.

Для журналістів Коломия ВЕБ Порталу останній дзвінок пролунав в подвір’ї середньої школи №1 імені В.Стефаника. На святі був присутній мер міста Коломия Юрій Овчаренко. Він виголосив промову, в якій побажав щасливої долі кожному випускнику.

Сьогоднішній ранок видався сумним та десь трішки перегукувався із настроєм випускників. Біля школи зібралося багато дітвори та схвильованих батьків. Пишні бантики виднілися всюди! За наказом ведучого вистроїлася святкова лінійка, а почесне місце в середині дісталося найстаршим, яких по-батьківськи випроводжали у доросле життя.

Сценарій свята був настільки продуманий та різноманітний, що мимоволі згадався і свій останній дзвінок... Для присутніх діти танцювали вальс, який запам’ятається навіки та прикріпили кожному випускнику дзвіночок, який завжди буде повертати їх у найкращу пору їхнього життя – в дитинство. В свою чергу одинадцятикласники подарували вчителям незабудки, які є символом пам’яті про довгі роки важкої та невтомної праці ювеліра дитячої душі. Адже, саме вчитель шліфує до досконалості знання дитини, наче діамант. Вихованці СШ №1 цього року вибороли багато призових місць та були на святковій лінійці відзначені грамотами управління освіти Коломийської міської ради. Вчителі, які підготували гідну зміну, теж отримали грамоти за свій професіоналізм.

В цій школі існують гарні традиції. Випускники дарують бібліотеці книги. Це подяка за той великий багаж знань, який школа за 11 років дала дітям. З подарованих підручників будуть черпати знання наступні покоління. Далі школярка заспівала пісню і випускники закружляли в танку з вчителями. Юрій Овчаренко також був запрошений до танцю.

Священик виголосив промову та освятив всіх присутніх водою. Після молитви прийшов час останнього дзвінка. Першокласниця гордо сиділа на плечі у свого старшого товариша та щосили сповіщала всім про закінчення навчання. Це закінчення ще одного етапу в житті кожного учня, але наступає інший. Побажаємо успіхів у подальшому навчанні та наснаги в здобутті знань.





Автор: Оксана Рижук, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі