друкувати


Ющенко: Євростадіон у Львові. Гроші на будівництво є

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-28 03:41:36
У рамках робочої поїздки до Львівської області Президент України Віктор Ющенко оглянув будівництво стадіону у Львові, який буде приймати матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Після огляду будмайданчика Президент провів нараду у штабі будівництва стадіону, в якій взяли участь Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть, заступник Глави Секретаріату Президента Юрій Богуцький, заступник Міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Ростислав Карандєєв, голова львівської облради Мирослав Сеник, львівський міський голова Андрій Садовий та голова правління Державного експортно-імпортного банку Віктор Капустін.

Після наради відбувся брифінг Віктора Ющенка.

Зокрема, президент зазначив: для того, щоб забезпечити фінансування будівництва стадіону, Львів починає емісію на 300 млн грн цінних паперів, які погодився придбати "Укрексімбанк". Цінні папери на 100 млн буде куплено уже в червні, потім по 100 млн поквартально.

За словами Ющенка, для фінансування стадіону потрібно ще 200 млн грн. Президент запевнив, що це фінансування буде забезпечено.

Ющенко зазначив також, що будівництво стадіону – це тема номер один, якщо ми хочемо, щоб чотири українські міста приймали Євро-2012.

За словами Ющенка, для України надзвичайно важливо, щоб чемпіонат приймали саме чотири українських міста. Президент наголосив, що для України, це принципово.

"Якби не було Євро-2012, то ми б ще 20 років не мали нормального стадіону та аеропорту у Львові", – зазначив глава держави.

Зазначимо, що вартість будівництва стадіону складає 609 мільйонів гривень, а очікуваний термін введення в експлуатацію - грудень 2010 року.

Додамо, що на сьогоднішній день УЄФА не гарантувала Львову проведення матчів Євро-2012. Місту дано час до 30 листопада 2009 року, щоб виконати обумовлені умови, що стосуються стадіону, інфраструктури аеропорту, регіонального транспорту і розміщення, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі