друкувати


Єврокубки 2009/10: Хто, куди, коли?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-27 05:36:48
Україна делегує в наступному сезоні в європейські клубні турніри п'ять команд. Київське "Динамо" і "Шахтар" зіграють у Лізі чемпіонів. Причому, столична команда на правах власників золотих нагород національної першості, вже завоювала путівку в груповий турнір. "Шахтар" має пробивати собі дорогу через два кваліфікаційних раунди.

Ще три команди зіграють у Лізі Європи - турнірі, який прийде на зміну Кубку УЄФА. Склад учасників вже відомий. На даний момент донецький "Металург" стартує з другого кваліфікаційного раунду, "Металіст" - з третього. У найбільш вигідній ситуації виявиться полтавська "Ворскла", бо для виходу в груповий турнір Ліги Європи потрібно буде подолати лише один кваліфікаційний раунд. Втім, такий розклад стане можливим лише в тому випадку, якщо "Ворскла" завоює Кубок України. В іншому випадку підопічні Миколи Павлова почнуть виступи з другої кваліфікації, "Металург" - з третьої, а "Металіст", відповідно, - з четвертої, повідомляє Террикон.

Перше жеребкування відбудеться 22 червня. У цей день своїх потенційних суперників дізнаються "Шахтар" (третій кв.раунд Ліги чемпіонів) і один з учасників Ліги Європи (друга кв.раунд).

Ці ж команди першими вступлять у боротьбу. Свій перший матч "Ворскла" (чи "Металург") проведе 16 липня (у відповідь - 23 липня), а "Шахтар" - 28/29 липня (у відповідь - 4/5 серпня).

Обговорити на форумі