друкувати


Яремче зміцнює мости дружби з ЄС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-27 02:18:30
23 травня в м.Яремче з офіційним візитом перебувала французько-польська делегація. Візит відбувся з метою ознайомлення з туристично-рекреаційним потенціалом регіону. Відповідно до програми перебування делегація відвідала гірськолижний курорт "Буковель", пам’ятку архітектури ресторан "Гуцульщина", церкву Святого Івана Хрестителя, концерт гуцульської музики.

Францію представляли перший заступник міського голови Еврона, працівник обласного департаменту із міжнародної інтеграції студентів І. Дютертр, лікар, депутат міської ради П. Дютертр, завідувач відділом освіти, депутат міської ради Н. Шардон, підприємець Ж.М.Шардон, фінансовий радник, депутат міської ради М. Лоран, підприємець І. Лоран.

Представниками Польщі були бурмістр міста Альверня Малопольського воєводства Я. Рихльнік, банкір, радник міської ради М. Сковронек, радник міської ради Л. Кукла, депутат міської ради К. Гура, координатор міжнародної інтеграції молоді О. Сельська, директор Центру польсько-української співпраці Р. Ільків та інші.

Даний візит відбувся з метою ознайомлення з туристично-рекреаційним потенціалом регіону. Під час свого перебування в Яремче делегація провела зустріч з керівництвом міста, на якій обговорювались питання щодо реалізації в майбутньому ряду спільних заходів у різних сферах.

Поїздка розбила у в іноземців найпоширеніші стереотипи про Україну. Найперше їх вразила культура та архітектура, українські страви, все що свідчить про автентичність та глибокі традиції народу. Також гості відзначили прагнення українців щодо приєднання до європейської спільноти, повідомляє Яремче.

Обговорити на форумі