друкувати


ТРК НТК: Події дня. 25.05.09 (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-26 04:57:41
20 років тому, вперше на Прикарпатті, було піднято синьо-жовтий прапор. Зробили це тепер справжні герої в селі Воскресінці. Щорічно всі свідки та учасники історичної події збираються разом, згадують минуле, обговорюють теперішнє і планують майбутнє. 20 років тому у Воскресіннях збудували ще й пам'ятник Тарасові Шевченку. Тому святкувати у селян є кілька приводів.

"Влада в державі повинна бути єдиною, монолітною" - зазначив народний депутат України Анатолій Матвієнко. З робочим візитом народний обранець завітав до Коломиї. Депутат очолює Українську республіканську партію "Собор". В Інституті управління природними ресурсами народний обранець зустрівся зі студентами.

Володимир Грабовецький став першим, хто почав підготовку до святкування ювілейних дат Тараса Шевченка та Маркіяна Шашкевича. Спеціально до відзначення ювілеїв науковець написав трилогію про видатних українців. Свої збірки він презентував у рідному Печеніжині. На захід до музичної школи селища запросили і знімальну групу нашого телеканалу.

15-річчя із дня створення відзначив хор товариства політичних в'язнів та репресованих. Ідея його заснування виникла на початку 90-х у тодішнього керівника товариства Івана Кейвана. Очолив хор нині покійний Петро Андурський. До складу колективу ввійшли люди, які пройшли тернисті дороги і свої життя поклали на вівтар рідної України. Перший виступ хору відбувся в 1993 році на День Незалежності. Тоді, як і тепер, хористи виконують повстанські пісні, народні, записані з уст політв'язнів і репресованих.

В Коломиї виступала відома прикарпатська співачка Світлана Весна. Приїхала артистка у складі ансамблю "Вишиванка". Це родинний колектив, який існує вже більше 15 років. Попри те, молода співачка мала ще й сольні виступи. В програмі концерту звучала її відома пісня "Мій рідний край", з якою Світлана Весна дебютувала в ефірі музичного каналу М2. Родина Весни до Коломиї завітала з доброчинними намірами. Всі кошти підуть на благодійні цілі.

Пісенний вернісаж "Росанна" - концерт під такою назвою організувала однойменна дитяча вокально-естрадна студія. Її керівник - Оксана Атаманюк. На музичному святі виступили вихованці студії. У Народному домі вони виконали понад 20 пісень.

Коломия вдруге поспіль приймає у себе змагання "Козацький гарт". До столиці Покуття завітали понад 10 команд. Дві збірні представляли наше місто та район.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі