друкувати


Підготовка до фестивалю в Городенці: Роботи усім вистачає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-26 03:51:08
Позавчора в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулося засідання обласного оргкомітету з підготовки до Покутського фестивалю в Городенці. Його провів заступник голови ОДА Василь Гладій.

А передувала цьому робоча зустріч голови РДА Василя Ємчука з керівником області Миколою Палійчуком, під час якої було обговорено питання про виділення з обласного бюджету коштів на капітальний ремонт Будинку вчителя, в якому буде облаштовано перший етнографічний музей Покуття.

На засіданні оргкомітету саме йшлося про реконструкцію будівлі під музей, також проаналізовано підготовку книги й фільму про Покуття, заплановано на 24 вересня в Прикарпатському університеті імені В.Стефаника всеукраїнської наукової конференції "Покуття — історичні та етнографічні студії". Усім городенківцям, отож, вистачає роботи, аби гідно провести другий фестиваль "Покутські джерела" й передати естафету тлумачанам.

Нагадаємо, що перше засідання оргкомітету за участю обласних і районних керівників відбулося минулого тижня в Городенці. Порушені тоді питання були відображені в інтерв’ю голови РДА Василя Ємчука для "Краю". Відтак за його та голови районної ради Богдана Кобилянського дорученнями закликаємо всіх мешканців краю дарувати майбутньому Покутському музеєві старовинні речі, фотографії, одяг тощо.

Звертатися за телефоном 2-13-85, повідомив насамкінець Ярослав Левкун, секретар оргкомітету фестивалю.

Автор: Олег БОРОДАЧ , Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі