друкувати


Юзефовський привіт Прикарпаттю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-26 10:53:42
Івано-Франківська ЗОШ №7 отримала нового партнера із польського міста Йозефув Люблінського повіту. Днями у школі побувала делегація на чолі з бургомістром Романом Дзюрахом, директором місцевого ліцею Станіславом Ковальчиком та координатором українсько-польської співпраці Євгеном Войновичем.

"Ми розмістили інформацію про наш навчальний заклад в Інтернеті, - розповідає Коломия ВЕБ Порталу директор школи Марія Попович. Її побачив пан Євген, який сам родом з Львівщини, але давно живе в Польщі і викладає англійську мову в йозефовському ліцеї. Отож він нам зателефонував і запропонував співпрацю. Ми ж радо погодилися. Незабаром до нас завітала польська делегація".

У рамках домовленостей 31 травня прикарпатські школярі відвідають Юзефув, де перебуватимуть протягом тижня. Уже розроблена програма, за якою для івано-франківських школярів у Йозефові буде проведено кілька уроків польської мови. І навпаки українські вчителі навчатимуть української мови польських дітей. Також заплановано різні екскурсії з метою вивчення сусідньої країни.

У вересні, за словами пані Попович, буде візит-відповідь. Ліцеїсти з Йозефова відвідають Івано-Франківськ. Вони навчатимуться кілька днів з українськими ровесниками, їздитимуть на екскурсії у Галич, Косів, Коломию, Яремче. Об’єднуватимуть навчальні заклади й гуманітарний профіль. Пані директор каже, що так, напевно дітям буде легше порозумітися.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі