друкувати


В "Є" - "М’яч у пітьмі" та "Мій перший ніж"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-26 10:10:22
29 травня Культурно-мистецький центр "Є" (м.Івно-Франківськ) запрошує на презентацію книжок Остапа Сливинського "М’яч у пітьмі" та Олега Коца рева "Мій перший ніж", яка відбудеться на четвертому поверсі. Початок - 19 година. Вхід – вільний.

Остап Сливинський. Народився 1978 року у Львові. Автор поетичних книжок "Жертвоприношення великої риби" (Львів, 1998), "Полуднева лінія" (Хмельницький–Київ, 2004), "М’яч у пітьмі" (Київ, 2008). Вірші та есеїстика друкувалися в часописах "Сучасність", "Четвер", "Кур’єр Кривбасу", "Потяг 76", "ШО", "Новинар", "Український журнал". Поезії та критичні тексти Остапа Сливинського перекладені 11-ма мовами.

"М’яч у пітьмі" – найновіша поетична книжка Остапа Сливинського, яка вийшла торік у київському видавництві "Критика". У ній зібрано верлібри, які писалися протягом останніх чотирьох років – у мандрах, у постійному пересуванні простором і часом.

Олег Коцарев. Народився 1981 року, харків'янин. Автор книжок поезії "Коротке і довге" (2003), "Цілодобово!" (2007, спільно з Б.-О.Горобчуком і П.Коробчуком), "Мій перший ніж" (2009) і "Стечение обстоятельств под Яготиным" (білінгва: українські оригінали та російські переклади - Москва, 2009). До друку готується книга малої прози "Неймовірна Історія Правління Хлорофітума Першого".

У новій книжці одного з яскравих сучасних українських авторів Олега Коцарева "Мій перший ніж" поезія балансує між виразною сюжетністю та самозануреними пошуками. Кумедні випадки, історії кохання, транспорт, ненависть і краєвиди розгортаються то ніби з конструктивістською прямотою й усмішкою, то в атмосфері сентиментальної замиленості. Цим текстам притаманне суто "двотисячницьке" прагнення нової, після-постмодерної, цілісності. В окремому розділі зібрано вірші з візуальними ефектами та поему, побудовану за зразком психологічних тестів.


Обговорити на форумі