друкувати


ВО "Свобода": О.Тягнибок кандидат в Президенти України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-25 05:24:49
Двадцятий з'їзд партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" ухвалив рішення про участь цієї політичної сили у виборах президента України. За це сьогодні одностайно проголосували близько 500 делегатів з’їзду з усіх регіонів України.

"Ми не йдемо на вибори просто так, щоб тільки брати в них участь. "Свобода" ухвалила рішення: ми йдемо на вибори, щоб перемагати", – заявив журналістам лідер цієї партії Олег Тягнибок.

За його словами, це політичне рішення, яке буде оформлено юридично з моменту офіційного оголошення президентській компанії.

Крім того, Олег Тягнибок повідомив, що партія "Свобода" братиме участь у будь-яких виборах на території України – місцевих, парламентських, президентських. Таке рішення також було ухвалено на з'їзді.

За повідомленням прес-служби ВО "Свобода", виступаючи на з'їзді Олег Тягнибок заявив: "Кожному з нас набридло жити в такій країні, де влада програє газові, іміджеві, дипломатичні та інші війни. Ми спостерігаємо прояви жахливої українофобії, яку допускає нинішня влада, коли українців вбивають за те, що вони українці. Цього року ми стали свідками й учасниками того, що ми втратили частину своєї території, коли за позовом Румунії, ми втратили частину свого морського кордону".

Олег Тягнибок констатував кризу влади, в якої, за його словами, є два варіанти рішення: розвал держави як системи або перехід на новий етап розвитку держави, який неможливий без корінного очищення влади.

"Сьогодні ми можемо стверджувати на власному прикладі – українське суспільство готове до змін. "Свобода" домоглася того, що ідеологія українського націоналізму може стати ідеологією української держави. І це нова ера для України і для українського націоналізму. Наше завдання – виконати заповіт Степана Бандери і дійти до кожного українця. Дійти і сказати правду", – наголосив лідер ВО "Свобода".

З'їзд одностайно підтримав пропозицію про висунення Олега Тягнибока "безальтернативним" кандидатом у президенти від ВО "Свобода". Відповідне рішення юридично оформлять на виборчому з'їзді об'єднання, який відбудеться після оголошення старту виборчої кампанії.

Олег Тягнибок заявив, що останнім часом до лав "Свободи" приходить дедалі більше нових членів.

За його совами, нещодавно Хмельницька обласна організація Конгресу українських націоналістів (КУН) у повному складі перейшла до "Свободи". Водночас, він зазначив, що "Свобода" не торпедує події, і не намагається залучити до своїх лав представників інших партій.

Тягнибок також зазначив, що до об’єднання вже вступили багато науковців і представників наукової еліти.

Відповідаючи на запитання про застосування виборчих технологій під час президентської кампанії, Олег Тягнибок заявив, що вони не планують застосовувати жодних схем для заохочення виборців.

"У нас немає таких коштів, щоб купувати голоси виборців", – зазначив політик.

Він каже, що найближчим часом в партії буде створено економічну наукову раду, яка формуватиме пропозиції щодо розвитку економіки держави.

За словами Олега Тягнибока, "Свобода" сьогодні є потужною політичною силою і готова взяти на себе відповідальність за ситуацію в країні.

Партія "Всеукраїнське об’єднання "Свобода" не представлена у Верховній Раді 6-го скликання. На позачергових виборах 2007 року об'єднання не подолало 3-відсоткового бар'єру (0,76%), а на виборах 2006 року отримало лише 0,36% голосів виборців.

Проте на виборах до Тернопільської обласної ради, які відбулися в березні 2009 року, "Свобода" отримала 50 із 120 мандатів. Обласну раду очолив представник "Свободи" Олексій Кайда. Всеукраїнське об'єднання представлене також у Львівській облраді – 10 депутатів, повідомляє Радіо Свобода.

Обговорити на форумі